Ez is azok közé tartozik, amit olvastam a Pinteresten, és csekély változtatással ki is próbáltam. Az első alkalom után még többször is. Másoknak is ajánlottam, mindenkinél nagyszerűen működött, tetszett.
Négy szép szelet tarját vágtam.
Egy nagy csokor petrezselymet, 3 közepes (vagy két nagyobb) gerezd fokhagymát, 2 evőkanál (olíva)olajat, egy teáskanál sót aprítóval vagy mixerrel nagyon finomra eldolgoztam. Természetesen bors is mehet bele, de én nem nagyon szeretem, ezért inkább egy kis római köménnyel ízesítettem még.
A hússzeletek szélén lévő zsírcsíkot bevagdostam, hogy ne ugorjon majd össze. Bekentem a szeletek minkét oldalát a petrezselymes paszta kb. kétharmad részével. Tálban, lefedve a hűtőbe tettem. legalább 3 órára, de én a második alkalommal már inkább egy egész éjszakára.
Kivettem, először hagytam szobahőmérsékletig melegedni. A sütőt 200 °C-ra előmelegítettem. Egy serpenyőbe fektettem a tarjaszeleteket, és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, kb. 2-3 percig. Nekem nincs akkora serpenyőm, amibe egymás mellé beférnének a szeletek, ezért egyenként – vagy mikor kisebb szeletek voltak, kettőnként – sütöttem.
A hússzeleteket tepsibe (sütőedénybe) áttettem a megsült felükkel felfelé, ráöntöttem a kiengedett levét is. Rákentem a maradék petrezselyempasztát. Betettem a sütőbe, 8-10 percig sütöttem, addig, amíg a teteje ropogós lesz, de a közepe még puha marad (fogpiszkálót beleszúrva ellenőrzöm).
Annyira porhanyós, puha, a szélén ropogósra sül ezzel a módszerrel, egyszerűen tökéletes – az én ízlésem szerint.
Sokféle köret illik hozzá, most tökmagolajos krumplipüré volt, tökmagok nélkül.
Utolsó kommentek