Ha végre jó idő, meleg, napsütés lesz, vétek túl sok időt tölteni a konyhában. Érdemes inkább sétálni, strandra, kirándulni menni. És olyan ebédet választani, ami kellően könnyű – elkészítésben és a gyomor terhelésében is. Például ilyet...
A csirkemellből szokás szerint szeleteket vágtam; a fél mellet lapjában ketté, tehát egy egész darabból négy szelet lesz. (Persze másféle szelet hús is jó, például borjú kitűnő lenne.)
Aztán úgy, mint a picatta/piccata készítésénél, sóztam, borsoztam és lisztbe mártottam, majd kevés olajban pár perc alatt mindkét felükön megsütöttem. Most éppen annyit változtattam, hogy a liszt rétesliszt és kukoricaliszt keveréke volt, és nem a húsra, hanem a lisztbe kevertem a sót és borsot (fehéret).
Közben szép kis karcsú cukkinikat hasábokra vágtam, a tepsiben, alufóliára szétterítettem pici olajjal megspricceltem, átforgattam, és a sütőben, grillen megpirítottam. Közben egyszer-kétszer átkevertem. Sót csak akkor szórtam rá, amikor már majdnem kész volt, pirult-barnult, így nem enged annyira sok levet.
Utolsó kommentek