Hirtelen ötlet volt a maradék rizs hasznosítására. Nem is üres rizs volt, hanem hagymás, amit mi eléggé kedvelünk, ezért viszonylag gyakran előfordul. Ezúttal jó sok hagymával és petrezselyemmel volt, sült csirkecomb kísérőjeként. És eszembe jutott a nemrégen kipróbált tojásos rizs, csak éppen ez az adag rizs jóval kisebb volt. De az is eszembe jutott, hogy a párom szinte bármikor szereti a rántottát, és ha éppen töröm a fejem, hogy valami maradék kajával mit kezdjek, azt szokta mondogatni, hogy üssünk rá egy tojást – még akkor is, ha ahhoz nem is illik, amiről éppen szó van. De hát azt már tudjuk – kínai büféből is – hogy a rizshez illik. Legfeljebb az arány más.
Tehát kipróbáltam. Azért a biztonság kedvéért egy kicsi darab szalonnát kisütöttem, azon átmelegítettem-pirítottam a kb. egy kis csészényi hagymás-petrezselymes rizst. Végül ráöntöttem a jól felvert tojásokat. Óvatosan, nem kevergetve, csak a széléről be-betologatva sütöttem, hogy szépen, egyenletesen maradjon meg benne a rizs. Végül a párom még pirospaprikával is megszórta.
Eddig is tudtam, hogy a tojást rengetegféleképpen lehet elkészíteni, most egy számunkra újabb fajta rántotta került az étlapunkra.
Utolsó kommentek