Ismét egy nagyon-nagyon egyszerű étel, amit múlt vasárnap főztem (sütöttem), amikor a váratlan lekvárfőzés miatt nem volt túl sok időm, de a gyorsaság ellenére egyáltalán nem volt olyan érzésünk, hogy csak „összecsaptam” egy kaját, mert jó volt. (Ehhez is bármilyen hús jó.)
Volt a hűtőben hat darab szép paprika, azokat kockára vágtam, serpenyőben, nem túl sok olajon megsütöttem, amíg már kicsit pirulni/barnulni kezdett. Nagyon szeretjük a sült paprikát, már az illatát is, de az ízét sem kevésbé. Szűrőkanállal kiszedtem, félretettem. Az ott maradt olajba tettem az előzőleg enyhén fűszerezett – só, majoránna, fokhagyma – csirkemell-darabokat, átforgattam, majd fedő alatt megpuhítottam. Aztán erősebb fokozaton elsütöttem az összes levét, visszatettem mellé a sült paprikát, együtt pirítottam még egy kis ideig, amíg a hús is piroskás színt kapott.
A köret serpenyőben sült krumpli volt, ami közben elkészült a másik „lángon”, és nagyon jól illett hozzá.
Utolsó kommentek