Szombaton ideális idő volt kerti sütéshez. Kellemes napsütés, de nem túl meleg, mert ugyan én szeretem az „igazi” nyári időt, de olyankor nincs kedvem tüzet gyújtani és mellette álldogálni.
Úgy terveztem, hogy mindenképpen ilyen mézes-mustáros páccal sütök valamit; vagy oldalast vagy tarját, végül a hentes döntötte el a kérdést, ugyanis oldalas nem volt.
Az öt szelet csontos húshoz összekevertem egy-egy evőkanál mézet és mustárt, egy teáskanál pirospaprikát és majoránnát meg sót. Ezzel bekentem a húsokat, kb. két órára visszatettem a hűtőbe, addig raktuk a tüzet, hogy jó parázs legyen.
Felvágtam hasábokra két cukkinit, megfőztem egy adag kockára vágott krumplit, ez utóbbit nem a tűzön, hanem a konyhában, olajban sütöttem meg.
A húsokat grilltálcára fektetve tettem a tűzre, köré a cukkinit, amit csak a tálban visszamaradt kevéske páccal kenegettem be egy ecset segítségével. Mivel a mustár és a méz könnyen megéghet, folyamatosan figyeltem és párszor megfordítottam a húst, közben a tálca mélyedéseibe lecsorgott lével kenegettem a cukkinit.
Végül a hús puha, porhanyós, nagyon finom lett, addigra a cukkini is elkészült; roppanós-puhára. És még paradicsomsaláta is készült mellé.
Utolsó kommentek