Mert nálam a padlizsán is olyan, amit nem lehet megunni. Most csak egy kis darált hússal, rizzsel.
A hagymát megpároltam, hozzátettem egy kanál pritamint és pirospaprikát, ezen a 25 dkg darált pulykacombot átpirítottam. Nem akartam túl pörköltesre csinálni, ezért most paradicsom és zöldpaprika nem került bele, csak még három gerezd fokhagyma. Só nem, megkóstoltam, elég lett, ami a darált paprikában volt.
Amíg a hús puhult, megfőztem 1 dl rizst – mostanában rászoktam, hogy a rizst és a hozzá való kétszeres mennyiségű vizet is mérőpohárral mérem ki, mert mindig nehezen tudtam eltalálni a mennyiséget.
Összekevertem a rizst a hússal.
Három szép, közepes méretű padlizsánt hosszában felszeleteltem, tepsibe fektettem, és olajjal kissé megspriccelve forró sütőben átsütöttem.
Tűzálló tálba rétegeztem a padlizsánt, rizses húst – alul, felül, középen padlizsán. Leöntöttem enyhén megsózott tejföllel, sütőben addig sütöttem, míg a tejföl pirosodni kezdett. Akkor még reszelt sajttal is megszórtam, és még pár percre visszatettem sülni.
Nem különleges recept, olyan, mint sok más rakott zöldségféle. A lényege az, hogy ha a padlizsán elősütve van benne, sokkal ízesebb, mint ha nyersen vagy főzve rakjuk össze.
Utolsó kommentek