Volt itthon egy darab füstölt kolbász, ahhoz kerestem valami ötletet. Kisebb részét már felhasználtam a padlizsános lecsóhoz, de most már a végére akartam járni. Így jutott eszembe a rakott krumpli, az már elég régen nem volt. Csak a padlizsánmániám nem hagyott nyugodni, mikor vásárlásnál megláttam, hogy szépek és még viszonylag olcsók is, így belekombináltam azt is.
Négy közepes krumplit héjában és 5 tojást megfőztem. Két padlizsánt meghámoztam (én úgy jobban szeretem) egy centis karikákra vágtam. Mivel a víkendházban nincs rendes sütő, teflonos serpenyőben, kevés olajon megsütöttem. A padlizsán sütése olajban elég vicces dolog. Először mint a szivacs, beszívta az összes olajat. Addig sütöttem, amíg barnás lett, akkor megfordítottam. Mire a másik oldala is megsült, újra kiengedte majdnem az egészet. Aztán ez ismétlődött minden adagnál. Úgy szedtem ki egy tálra, hogy ferdén álljon, akkor még a maradék olaj is kicsorgott belőle. Ezt visszaöntöttem a serpenyőbe, azon átforgattam a felkarikázott kolbászt, a visszamaradt – már kissé piros – zsiradékon pedig a krumplit.
Jénai tál aljára terítettem a krumpli felét, arra a tojás felét, majd a kolbász felét. Megkentem tejföllel, aztán következett a padlizsánréteg, amire a tojás és kolbász másik fele. A tetejére a maradék krumpli. A többi tejfölben elkevertem egy egész tojást, azzal leöntöttem, és a sütőben átsütöttem.
Mivel, mint mondtam, ez nem rendes sütő, csak egy grillféle, amiben légkeverés is van, de nagyon nem egyenletes, így a teteje eléggé megbarnult, de szerencsére ez nem ártott nagyon neki, az így átalakított rakott krumpli nagyon jó volt. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára készült így nálunk.
Utolsó kommentek