HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Rántott padlizsán sütőben

2009.06.16. 07:58 BeckZsu

Igazán nem különleges, annyira nem, hogy ismerek olyan embert, aki nem eszi meg a padlizsánt semmilyen más formában, de rántva igen. Ezt már több hete csináltam, az egyetlen érdekessége, hogy most kipróbáltam ezt is sütőben sütve.

És végre beruháztam egy olajspriccelős üveget. Nem is tudom, miért vártam vele eddig. Igaz, egyszer már kaptam egyet, fémből, de az használhatatlannak bizonyult. Most kiderült, hogy pl. ilyen sütésre mennyivel könnyebb, mint ecsettel megkenni.

Tehát a padlizsánt karikára vágtam – elég dundi és hosszú volt, egyébként hosszában szoktam szeletelni ilyenhez – nem túl vékonyra. Megsóztam, de csak annyira, mint a húst, aztán teljesen hagyományosan, lisztbe, tojásba, morzsába paníroztam. A tepsit szilikonlappal béleltem ki, bespricceltem olajjal, belefektettem a padlizsánt, és megspricceltem a fölső felüket is. Forró sütőbe tettem. Egyszer közben megfordítottam, mert úgy láttam, hogy nem egyenletesen sül.

Mellé pedig nem volt más, mint egy kis uborkás mártás: tejfölt elkevertem mustárral, sóval, kevés citromlével, beletettem picire vágott uborkát, snidlinget, petrezselymet.

2 komment

Címkék: mártás padlizsán rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr591188096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegavarázs 2009.06.16. 09:57:01

Én is régóta ki akarom próbálni így, hogy nem bő olajban sütöm. Most már tényleg itt az ideje.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.06.17. 09:17:52

@vegavarázs: Jól sikerült, érdemes kipróbálni, persze azért kell rá olaj, de sokkal kevesebb :)
süti beállítások módosítása