A hétvégi bulin kibontottunk egy üveg olajbogyót, egy részét elcsipegettük, aztán valahogy megfeledkeztünk róla. Hazahoztam a maradékot, és kitaláltam, hogy nem folytatjuk a csipegetést, inkább valamilyen ételben hasznosítom.
Így lett ez belőle.
Pulyka medalion volt a mélyhűtőben, 30 dkg (nem is tudom pontosan, hogy ez milyen rész, ezen a néven árulják, a mellnek egy részére tippelek), azt kicsi darabokra vágtam. Egy nagyobb fej hagymával, két gerezd fokhagymával a szokott módon dinsztelt húst csináltam. A jó maréknyi olajbogyót – zöld, paprikával töltött volt – egyenként három darabra vágtam, és amikor a hús megpuhult, hozzákevertem. Ugyanakkor beletettem még egy kicsi főtt-füstölt sonkát, amit egészen picire vagdostam – csak ízesítőnek, mintegy fűszerként. Így még rövid ideig kevergettem, amíg nem maradt leve, aztán felöntöttem 2 dl tejszínnel. Egy-két percig forraltam, ezalatt a mártás éppen eléggé besűrűsödött.
Nagyon kellemes, pikáns ízű étel kerekedett, amit Maccheroni nevű tésztával ettünk.
Utolsó kommentek