Egy kicsontozott csirkemellet kisebb, kb. féltenyérnyi darabokra vágtam, egy elég nagy fej hagymát negyed karikákra, három gerezd fokhagymát apróra.
A hagymát olajon megpirítottam, egymás mellé beletettem a húsdarabokat, amikor mindkét oldalán kifehéredett, rászórtam a fokhagymát, megsóztam. Egy hámozottparadicsom-konzervből a paradicsomokat kisebb, de nem túl kicsi darabokra vágtam, levével együtt ráöntöttem a húsra, kis lángon főztem. Szárított fűszerekkel megszórtam: oreganó, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom. Mire a hús megpuhul, a szaft kissé besűrűsödik.
Közben durum spagettit megfőztem, leszűrtem, kevés olajjal elkevertem, egy sütőtálba elterítettem. A tetejére raktam a húsokat a mártással együtt. Reszelt sajttal (Gouda) megszórtam. Sütőben addig melegítettem, amíg a sajt szép barnásra sült, mert mi úgy szeretjük.
Utolsó kommentek