Újra egy gyors, egyszerű étel, különösen úgy, hogy a karfiolt már előre megfőztem, tudtam, hogy többféleképpen fogom elkészíteni. Szénhidrátcsökkentős diétába is remekül illik.
Kevés húsos szalonnát és több füstölt tarját kis kockákra vágtam, a szalonnát megpirítottam – annyira húsos és alig zsíros volt, hogy egy kis olaj is kellett hozzá –, a tarját csak annyira, hogy a nedvesség kisüljön belőle.
Kiszedtem a zsírból, utána abban megsütöttem két fej szálasra vágott hagymát is. (Ha még nem készen lett volna, ezalatt megfőtt volna a karfiol is.)
A nagyobb karfiolrózsákat felvágtam, a kisebbeket nem, sütőtálba terítettem a nagyobb részét. Ráfektettem két felszeletelt kemény tojást, rászórtam a sonkát, arra a hagymát. Befedtem a többi karfiollal. Egy pohár tejfölben elkevertem két egész tojást (elég kicsik voltak) és borsot, ezzel meglocsoltam, meg is rázogattam az edényt, hogy az aljára is elérjen az öntet. Kb. fél órára sütőbe tettem, először 180 fokon, hogy ne maradjon nyers a tojás az öntetben, aztán erősebben, hogy kissé megpiruljon a teteje.
Utolsó kommentek