HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Padlizsánragu tésztára

2008.08.07. 09:05 BeckZsu

A fokhagymás tésztából maradt egy második adag, de ez már kevesebb volt, ezért úgy gondoltam, hogy kibővítem egy kicsit. Kivételesen hústalan bővítmény készült, néha azért ez is előfordul nálam. Padlizsán pedig bármikor jöhet!

Egy darabot meghámoztam, kisebb kockákra vágtam, megsóztam. Egy fej hagymát is felvágtam, kevés csirkezsíron (ha már a tésztán úgyis az volt) megpirítottam, hozzáadtam négy kisebb paradicsomot – amelyik puhább volt, meghámoztam, amelyik nem, azt szintén felkockáztam. Forraltam, amíg besűrűsödött. Belekevertem egy maréknyi, karikára vágott zöld olajbogyót.

A padlizsánt leöblítettem, felitattam róla a vizet, és bevonatos serpenyőben, minimális olajon jól megpirítottam. (A legjobb íze sütve van a padlizsánnak, akár sütőben, akár serpenyőben.) Belekevertem a paradicsomos mártásba, már csak éppen összeforraltam.

Bármilyen főtt tésztával jó lenne, de a maradék fokhagymáshoz is remekül illett. Ha sima tészta lett volna, akkor még a mártásba tettem volna fokhagymát is, mivel én eléggé fokhagymakedvelő vagyok.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta mártás padlizsán olajbogyó

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr53604619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása