... és ismét cukkinis (ragus, lecsós?) köret.
Ez – nem először – olyan ebéd lett, ami egészen más, mint amit előre elterveztem. Padlizsánt akartam, valami rakott-félét, de nem kaptam. Cukkini volt, méghozzá nagyon kicsi, nagyon karcsú, szép, friss. Hát megint ragu- vagy lecsószerű lett belőle. Csak egy kicsit módosítottam, két fej hagyma került bele, olajon megpirítva, aztán két paprika, két gerezd fokhagyma, utána cukkini, végül a paradicsom. Minden lépésnél pirítottam, kivéve a paradicsomot, így egy kicsit markánsabb íze lett.
A csirkemell a szokásom szerint külön elrakott mellfilé-közepekből állt, kb. fél kiló. Apróra vágtam hozzá öt gerezd szép, friss fokhagymát, megsóztam, hozzátettem egy evőkanál olajat, egy teáskanál paprikás-borsos fűszerkeveréket, és egy majdnem teli pohár tejfölt. (Ott volt egy tejföl maradék, és úgy gondoltam, hogy ha a joghurtos pácolás bevált, akkor biztosan a tejföl is jó lesz.) Egy-két órára betettem a hűtőbe, aztán egyszerűen, serpenyőben, nagy lángon addig sütöttem, amíg a tejfölös szaft egészen besűrűsödött. A hús egészen porhanyós, egy cseppet sem száraz, kellemes ízű lett.
Utolsó kommentek