HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (76) krumpli (79) leves (39) low carb (11) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (4) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Hússal töltött tojáspalacsinta

2008.05.04. 07:30 BeckZsu

Vagy omlett vagy valami hasonló. Először csak a maradék almás csirkemell értelmes hasznosítása céljából találtam ki, hogy ilyet csinálok, aztán eszembe jutott, hogy ez alkalmas lehet a VKF XV. fordulójára is.

Egy omletthez egész tojást egy evőkanál liszttel, egy evőkanál majonézzel, kevés sóval habosra kevertem. Ezt kiolajozott serpenyőben mindkét oldalán megsütöttem, mint a palacsintát. A húst átmelegítettem. A kisült tojáspalacsintát megkentem kevés majonézzel ízesített tejföllel, rásimítottam a húst, föltekertem.

Persze ha nem a meglévő húsból készült volna, bármilyen apróhúsos, gombás vagy akár zöldséges ragu is alkalmazható töltelékként.

Talán egy kicsit túl vastag lett, nagyobb serpenyőben kellett volna sütni, az enyém kisebb, mint a szabvány palacsintasütő.

1 komment

Címkék: töltött büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr60448142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.05.04. 11:49:20

köszi, pompás! ;)
épp a minap készítettünk hortobágyi húsos palacsintát, s készítés közben eszembe jutott, hogy ez valójában egy átalakított pörkölt ;)
süti beállítások módosítása