HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkés lepényke

2008.03.27. 09:42 BeckZsu

Bevallottam már – valószínűleg többször is – vonzalmamat a bundában sült mindenféléhez. Ennél tudom változtatni a „bunda” összetételét és a belevalókat is, mikor milyen kedvem van, vagy milyen hozzávaló van otthon.

Most is ez jutott eszembe, amikor nem jutott eszembe semmi. Vagyis nem volt ötletem, hogy mit főzzek. Igaz, hogy húsvét hétfő volt, amikor egy rendes háziasszony már jó előre megtervezi a menüt, de nálunk most egy kissé zűrösen alakult. Arról álmodoztam, hogy a víkendháznál a kertben, tűzön lehetne sütni valamit, de az időjárás másképp döntött. Hétfőn reggel, szakadó hóban indultunk haza onnan (ezzel a locsolkodás is megvolt).

Egy nagy adag salátát készítettem csak előre, jégsalátából, póréhagymából és háromféle színű paprikából, zöldfűszeres sóval és joghurttal.

Csirkemell-kockákat vettem elő a fagyasztóból, az elég gyorsan kienged. Egy nagyon kevés füstölt szalonnán megpirítottam egy nagyobbacska hagymát, hozzákevertem a húst, éppen csak fehéredésig átforgattam.

Amíg ez kihűlt, összekevertem a tésztát: két tojást, három evőkanál lisztet egy mokkáskanál sütőporral, sóval. Ezt egy kevés tejjel hígítottam, belereszeltem (finomra) három kisebb krumplit, aztán tovább hígítottam sörrel, amíg tejföl állagú lett. Beleraktam a húsos-hagymás keveréket. Serpenyőben, nem nagyon sok olajon, kanállal beleszaggatva sütöttem.

Ezt én úgy tekintem, hogy a köret és a hús egyben van, illetve mondható a köret másik részének a saláta.

Bocsánat! Elfelejtettem beleírni, hogy a húst először egy kicsit be is fűszereztem.

2 komment

Címkék: csirkemell rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr80398697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabi 2008.04.05. 12:33:52

Megcsináltam, egyszerűen mennyei lett. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, a gyerekek nem győzték enni! Maradt egy kevés másnapra, abból szendvicset csináltam a gyerekeknek, azt vitték a suliba tízóraira.
Köszönöm :))

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.04.06. 07:59:02

Gabi, igazán örülök, hogy tetszett. Nálunk is hidegen fogyott el a vége...
süti beállítások módosítása