HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Hús krumplival – tepsiben

2008.01.08. 10:00 BeckZsu

Azt hiszem, a hús + krumpli összeállítás még mindig a leggyakoribb menü. De sokan, akik változtatni akarnak ezen az egyhangúságon, már átesnek a ló másik oldalára, és ezt teljesen száműzni akarják az étrendből. Pedig szerintem nincs ezzel semmi baj, ha van más is az étrendben, illetve, ha nem csak zsírban sült hús és olajban sült krumpli kerül az asztalra. Én például, sok más mellett, ezt is szeretem.

Most egy nagyon egyszerű változatot választottam.

Pulykamell-szeleteket (kb. 40 dkg) zöld fűszerkeverékkel (Kräuter Salz) megszórtam, kis időre félretettem. Meghámoztam, és vékony karikára vágtam ¾ kg krumplit és félkarikára legalább 30 dkg hagymát.

Tepsit csirkezsírral kikentem, beleszórtam a krumpli felét, a hagymát, a krumpli másik felét, rétegenként megsózva. Tetejére fektettem a húsdarabokat. Két evőkanál tejjel meglocsoltam a húsokat. Lefedve tettem a sütőbe.

A hús, a krumpli és a hagyma is levet enged, ebben puhul majd meg. Amikor már közel puha volt, levettem a fedőt, erősítettem a hőfokot. Mikor elfogyott a leve, a húsokat megkentem egy kevés tejföllel, megszórtam reszelt sajttal. Még addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt a húsra.

7 komment

Címkék: krumpli egytálétel pulykamell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr4289192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2008.01.08. 12:40:31

Kedves BeckZsu!

Remélem, még sokáig fogsz blogolni!
Rendszeresen olvasom a receptjeidet. Egyszerűek, és nagyszerűek! Ha egyszer hazamegyek, akkor sokat ki fogok próbálni!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.01.08. 13:25:24

Kedves zhaoman, nagyon köszönöm, nagyon jólesett a dicséret. Talán egyik-másikhoz találsz alapanyagot ott is, ahol élsz, és akkor kipróbálhatod előbb is. Sok sikert!

Napraforgó 2008.01.08. 13:35:37

Itt lehet kapni hozzávalót, csak sütő nincs még... ;)
Jól bevált a Kräuter Salz?

mademoiselle · http://larevuerose.blogspot.com/ 2008.01.09. 10:54:33

Annyira guszta ez a recept, hogy már tegnap beszereztem a hozzávalókat, és most a krumplipucolásnál tartok :-))) Alig bírom kivárni, hogy kész legyen :-)

Ha jól értem, az a zöld fűszerkeverék sós, és azért nem kellett külön megsózni a húst, ugye?

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.01.09. 11:07:21

Nagyon örülök, hogy tetszik. Igen, az a keverék sós, de persze lehet külön-külön fűszerekkel, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem stb., ízlés szerint, és akkor persze sózni is.

mademoiselle · http://larevuerose.blogspot.com/ 2008.01.10. 09:25:25

Oooolyan finom volt!!!
süti beállítások módosítása