HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Ananásszal töltött csirkemell

2007.12.30. 09:29 BeckZsu

Ez nálunk még karácsony első napján készült, de csak most jutok hozzá, hogy leírjam, de hát bármikor lehet ilyet főzni (sütni). Az a jó az ilyen ételeknél, hogy legalább részben elő lehet készíteni, és csak sütni kell frissen.

A csirkemell-filét úgy vágom föl, hogy a fél darab keskeny végét levágom (másra használom), a kb. négyzetes vastagabb részébe pedig „zsebet” vágok, tehát csak egy oldalon nyitott.

A töltelék ebben az esetben kicsi darabokra vágott ananászkonzerv, kb. feleannyi reszelt sajt, nem túl karakteres ízű sajtból, hiszen főleg az a szerepe, hogy összefogja. Ezt összekevertem, kevés fehérborssal és gyömbérrel fűszereztem, egy evőkanál majonézzel dúsítottam. Kiskanállal beletöltöttem a hús zsebeibe, fogpiszkálóval összetűztem a nyílást.

Lehet hagyományosan, liszt, tojás, prézlibe panírozni, de én inkább a palacsintatészta-bundát választottam, amibe sima- és kukoricalisztet, mokkáskanálnyi sütőport, tojást, sót, fokhagyma-granulátumot és tejet kevertem nem túl sűrű tésztává. Ebbe mártogatva sütöttem meg a csirkedarabokat. (Helyenként kissé elvált a bunda a hústól a kifolyt ananászlé miatt, lehet, hogy sűrűbbre kellett volna keverni.)

Köretként sós vízben előfőzött krumplit tepsibe terítettem, kevés olajjal meglocsoltam, forró sütőben, néha átforgatva pirítottam meg.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gyümölcsös csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr32278833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása