Ez nálunk még karácsony első napján készült, de csak most jutok hozzá, hogy leírjam, de hát bármikor lehet ilyet főzni (sütni). Az a jó az ilyen ételeknél, hogy legalább részben elő lehet készíteni, és csak sütni kell frissen.
A csirkemell-filét úgy vágom föl, hogy a fél darab keskeny végét levágom (másra használom), a kb. négyzetes vastagabb részébe pedig „zsebet” vágok, tehát csak egy oldalon nyitott.
A töltelék ebben az esetben kicsi darabokra vágott ananászkonzerv, kb. feleannyi reszelt sajt, nem túl karakteres ízű sajtból, hiszen főleg az a szerepe, hogy összefogja. Ezt összekevertem, kevés fehérborssal és gyömbérrel fűszereztem, egy evőkanál majonézzel dúsítottam. Kiskanállal beletöltöttem a hús zsebeibe, fogpiszkálóval összetűztem a nyílást.
Lehet hagyományosan, liszt, tojás, prézlibe panírozni, de én inkább a palacsintatészta-bundát választottam, amibe sima- és kukoricalisztet, mokkáskanálnyi sütőport, tojást, sót, fokhagyma-granulátumot és tejet kevertem nem túl sűrű tésztává. Ebbe mártogatva sütöttem meg a csirkedarabokat. (Helyenként kissé elvált a bunda a hústól a kifolyt ananászlé miatt, lehet, hogy sűrűbbre kellett volna keverni.)
Köretként sós vízben előfőzött krumplit tepsibe terítettem, kevés olajjal meglocsoltam, forró sütőben, néha átforgatva pirítottam meg.
Utolsó kommentek