Learattam a kertben a termést, van, amit megszárítok, pl. a borsika, lestyán, zsálya, kakukkfű egy részét. Ezenkívül hazahoztam még tárkonyt, petrezselymet, bazsalikomot, snidlinget (metélőhagyma), metélőfokhagymát, oreganót, citromfüvet. Ezeket felaprítom, és a mélyhűtőbe teszem. Megmosom, papírtörlővel leszárítom, műanyag vágódeszkán (Vajon hogy kell ezt értelmesen mondani?) vágom, jó éles késsel, és műanyag dobozokba teszem. Télen mindig tudok belőle annyit lekapirgálni, amennyire éppen szükségem van. Sajnos a képen nem érvényesül eléggé a szép élénk színük, de nekem nagyon tetszenek, és fantasztikus illat lett az egész lakásban.
„Friss” fűszerek télen is
2007.10.15. 16:40 BeckZsu
Szólj hozzá!
Címkék: fűszer befőzés
A bejegyzés trackback címe:
https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr56197071
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek