Ismét egy gyors, ízletes ebéd. Még akkor is elég gyorsan elkészíthető, ha nincsenek hozzá „előregyártott” alapanyagok, mint ahogy nekem volt.
Egy csirkemell-filét kisebb csíkokra vágtam, kevés olajon átpirítottam. Hozzáadtam a felvagdalt gombát, ami most a mélyhűtőben féltve őrzött (ledinsztelt) őzlábgomba volt. Addig kevergettem, amíg elfőtt a leve, ekkor belekevertem egy kis üveg eltett paradicsomszószt. (Ha ilyen nincs, nem nagy ügy frissen megcsinálni: kockára vágott hagymát és zöldpaprikát ledinsztelni, hozzá az aprított paradicsomot, sózni, besűríteni.) Beletettem pár ágacska kakukkfüvet, friss oregánóleveleket, kevés fehérborsot. Mikor besűrűsödött, elkevertem egy pohár tejföllel, átforraltam.
Durum masnitésztát (farfalle) előírás szerint kifőztem, leszűrés után egyenesen a raguba kevertem bele. A tányéron megszórtam kevés friss petrezselyemmel.
Utolsó kommentek