HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tepsis brokkoli hússal, hagymával

2015.05.10. 08:09 BeckZsu

brokcsmpirhagy1.jpgbrokcsmpirhagy3.jpgbrokcsmpirhagy2.jpg

Íme ismét egy mód, hogyan lehet szuper étellé tenni a száraznak találtatott grill (vagy sült) csirkemellet. És – nem mellesleg – újabb felhasználási lehetőség a készen kapható pirított hagymához. Így rendkívül gyors, akár vacsorára is megfelelő ételt csináltam, ami ráadásul, tudtommal, egészséges is.

A brokkolit szétszedtem, a rózsákat sós vízben kb. 5 percig főztem. (Már egy előző alkalommal kitaláltam, hogy a torzsákat, szárakat nem teszem az ilyen ételbe, de persze ki sem dobom. Együtt a rózsákkal főzöm, de aztán külön veszem, és félreteszem a fagyasztóba, majd máskor egy „gezemice” levesbe kitűnő lesz/volt.

A – már megsült (vagy akár főtt) – csirkemellet kis kockákra vágtam. Ezt egy jénai tálban összekevertem a brokkolival. Ráöntöttem egy egész tojással elkevert pohár tejfölt, kicsit átforgattam, hogy mindenhova jusson.

A tetejére szórtam a kész pirított hagymát, egy fél pohárnyit, ami a „hagymás rántott hús” után maradt. A sütőben kb. 170 fokon jól átmelegítettem, míg az öntet kissé megszilárdult.

Szólj hozzá!

Címkék: egytálétel rakott csirkemell brokkoli kímélős

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr897446612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása