HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kétker-étkem – minden héten

2011.07.01. 18:15 BeckZsu

Ez egy csuda ötlet!

Több helyen beszámoltak már róla, hogy mi is ez, legjobb, ha idézek, érdekesebb, mint ha én akarnám megfogalmazni.

A „háziasszony” (inkább szinte kislány), Bori bemutatkozása: Az egész egy lecsóval kezdődött... Barátoknak, 5 adag, akik felkapták a fejüket, egy késő nyári estén, mikor kijelentettem, hogy másnap sok-sok lecsót főzök... Ízlett. :) Kérdezték, hogy van-e kedvem ebből rendszert csinálni? Hát volt :) Azóta nem csak a barátoknak, hanem a barátok barátainak is főzök. A szándék, hogy egy kis felüdülést vigyünk a hétköznapotokba, egyrészt az otthoni ízekkel, másrészt azzal a pár perccel, amit beszélgetünk Veletek a napotokról, rólatok, magunkról, illetve a finomságokról, melyeket kiszállítunk a munkahelyetekre.
Ahogy a fentiekből is kiderül, ez itt egy baráti ételfutár szolgálat, mi főzünk szeretettel, odatekerünk hozzátok bringával, ha fú a szél, ha esik az eső. A cél, hogy mindenki elégedett legyen, ebbe igyekszünk is beleadni anyait-apait, van, aki a főzésben segít nekem, és van, aki a futárkodás egy részét kapta meg.

Egy riportból: Az ötlet annyi volt, hogy elkezdek főzni, és a barátoknak szállítok ebédet, hogy csurranjon-cseppenjen némi pénz a tanulmányaim mellett. Aztán meglátták a munkatársaik, hogy viszem a házias kosztokat, és ők is elkezdtek kérni belőle” – meséli Bori egy jókora tál saláta kevergetése közepette, hogy honnan indultak.

És még egy részlet: Az egész azzal kezdődött, hogy Bori megkérdezte barátait, szeretnék-e, ha főzne rájuk? A válasz egybehangzó igen volt. Így történt, hogy elkezdte kihordani a kaját az irodában senyvedőknek. Aztán egyre többen lettek, akik kértek Bori főztjéből és egyszer csak egy üzlet közepén találta magát ez a kedves, fiatal lány. Ma már segítsége is van a konyhán, és persze ott vannak a biciklis futárok. Az idénynek megfelelő alapanyagokat a Vásárcsarnokban szerzi be a menühöz, aminek összeállításához kedvenc gasztroblogjaiból merít ihletet.

Aki rendszeresen főz, tudja, hogy milyen nehéz napról napra kitalálni a menüt, hogy az egészséges, változatos, jóízű, laktató legyen. Még akkor is, ha csak egyfélét, egy családnak, hát még ha választási lehetőséget is kell biztosítani. Ezért is keresett meg Bori jó néhány gasztrobloggert, hogy egy-egy heti étlapot összeállítson egy-egy blogger receptjei segítségével. Ezek között engem is, a „belőlem” válogatásra a jövő héten kerül sor.

Ahogy beharangozott a megrendelőinek, elárulom, nagyon tetszett, ezt írta:
Bevallom őszintén, imádom a mediterrán konyhát, de most roppantul örülök, hogy itt egy gasztroblog, ami nem ebbe az irányba mozog (vagy a keleti konyha felé), hanem bátran belemegy az orosz, ukrán, grúz és örmény receptek világába. Köszönhető többek közt ez annak is, hogy Zsuzsa (az àlabeck gasztroblog anyja) Moszkvában tanult egyetemen, illetve itt sajátította el a konyhai alapokat is. Igyekeztem a nyáriasabb ételeket kiválogatni, de voltak olyan ételek, amiknél egyszerűen nem bírtam magammal, és azt mondtam, na eeez KELL. :) Kizárásos alapon a nevek alapján ki fogjátok találni szerintem, hogy melyek ezek az ételek, én tuti nem hagynám ki a helyetekben, vagy legalábbis otthon egy fakanál és egy hűsítő fröccs kíséretében mellett kicsit izgulva belevágnék a receptek megfőzésébe, mert egyáltalán nem bonyolultak, viszont árulkodnak arról, hogy az eredmény zseniális. Ha viszont nincs kedv/idő/fröccs főzőcskézéshez otthon, akkor azonnal menjetek rá a menünkre, és a munkahelyeiteken sajátítsátok el a szláv konyhai alapismereteket, mégpedig ezeken az ételeken keresztül! :)

Én nagyon remélem, hogy sikere lesz, nemcsak az én receptjeimmel, hanem minden mással továbbra is, legalább annyira vagy még inkább, mint eddig. (Az étlap és egyéb tudnivalók a honlapjukon találhatók.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr293030802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása