Van a hűtőben egy bontott üveg fekete olajbogyó. Törtem a fejem, hogy mire lehetne használni. Meg csirkemellet vettem, tehát mindenképpen azzal képzeltem el, aztán ez lett belőle.
Két fél nagyobbacska csirkemell-filét lapjában bevágtam, de nem végig, így kiterítettem, lett belőle két szép szelet – a hegyes végét levágtam, abból majd valamilyen apróhúsos étel lesz, hogy a szeletek téglalap alakúak legyenek. Gyengén megklopfoltam.
Pár kanál olajbogyót géppel aprítottam, ettől nem lett egészen pépes, de kenhető. (Kivételesen nem felejtettem el megmérni, 10 dkg volt.) Egyenletes rétegben rákentem a hússzeletekre, feltekertem. Kiterítettem kétszer három szelet bacont, beburkoltam vele a húst.
Serpenyőben kevés (csirke)zsírt forrósítottam, beletettem a húst, körbepirítottam, aztán levettem a fokozatot közepesre (nálam 6-os), lefedtem az edényt. A szalonna annyira húsos volt, hogy nem igazán tartotta magát egyben, ezért többször nem mertem megfordítani, úgy hagytam, hogy a „nyitott” fele volt alul, de így is szépen megpuhult, az alja meg is pirult. A végén kivettem, és egy jénai tálban, a sütőben, grillen pirítottam meg a tetejét. A visszamaradt zsíron világosra megsütöttem egy kis fej felszeletelt fokhagymát.
Közben krumplipürét főztem, vajjal, tejjel kikevertem – én inkább sűrűbben szeretem. A tányéron a pürét megszórtam a sült fokhagymadarabokkal.
Utolsó kommentek