Talán azt lehet mondani, hogy „rákattantam” a marhapörköltre. Nem túl gyakori nálam hogy két hónapon belül kétszer főzzek ugyanolyan ételt. De mivel volt a fagyasztóban még egy adag előkészített, kockára vágott marhahús, és nagyon jól sikerült az előző pörkölt, mégis az lett újra. A hagyományos ételek csak kicsit másképp szellemében mégis módosítani akartam, vettem hozzá ugyanannyi gombát – ami a főzés után már kb. fele mennyiségnek tűnt.
Megfőztem a pörköltet teljesen szokásosan, hagymával, pirospaprikával, lecsóval, egyszerre mindig csak kevés vízzel pótolva az elfőtt levét. Igazán sűrű szaftot sikerült kapni a végére. A nagyobb darabokra vágott gombát csak akkor tettem bele, amikor a hús már teljesen megpuhult. Kevés kakukkfűvel, rozmaringgal fűszereztem, ez még jobban kiemeli a gomba ízét. Csak addig főztem, amíg a gomba engedett egy kevés levet, de nem főtt túl puhára.
Valahogy a gomba jelenléte miatt úgy gondoltam, hogy a tésztaköret illik hozzá; mini penne volt, amire a választásom esett. Bevált.
Utolsó kommentek