Ez nagyon jó akkor, ha valami gyors édességet akarok sütni, persze, ha éppen van itthon túró. A jól bevált szirnyiki recept, ami gyors, egyszerű, és még tulajdonképpen egészséges is. Különböző adalékokkal könnyen változatossá tehető, mazsola, valamilyen gyümölcs, akár csokidarabok is belekerülhetnek. Ha csokoládéval bevonjuk, akkor az egyik kedvencem, a lengyel túrótorta, a sernik lesz belőle. (Az is ahány ház, annyi szokás módon készül, ahol én ettem, nem volt a túró alatt tészta, de csokibevonat volt rajta.)
Most semmi mást nem tettem, csak összekevertem a belevalókat, és a tetejét szőlőszemekkel – több fekete, kevesebb fehér saját termésű csemegeszőlővel – kiraktam, egy kissé be is nyomkodtam őket.
Összekeverni kb. 10 perc, megsütni 30. Melegen, egy kis tejföllel a legjobb, igény szerint porcukorral megszórva. A szőlőszemek a sütésnél kissé megrepedtek, a levüket a tészta beszívta, ez még külön jót tett az ízének. Pár darab maradt másnapra, abból megállapítottuk, hogy azért hidegen sem rossz.
(A nemrég vásárolt kisméretű szilikon tepsim ehhez is tökéletesen bevált.)
Utolsó kommentek