Nagyon alkalmas étel olyankor, amikor sok a dolgom, nincs idő túl sokat foglalkozni az ebéddel, mégis – természetesen – valami finomat szeretnék. Különböző adalékokkal sokféle változatban készíthető.
3/4 kg krumplit meghámoztam, karikára vágtam. Egy nagyobb csirkemellfiléből négy szeletet vágtam, szintén 4 szeletet füstölt tarjából. Két fej hagymát és egy paradicsomot is felszeleteltem.
A tepsit vékonyan csirkezsírral kikentem, beletettem a krumplit, megsóztam, átforgattam. Ráfektettem a megsózott, enyhén fűszerezett csirkeszeleteket, azokra pedig a tarját. A hagymát egyenletesen rászórtam, végül a paradicsomot.
Befedve tettem a sütőbe, 180 fokon kb. 40 percig sütöttem, illetve amíg a hús és krumpli is megpuhult. Akkor két pohár tejfölt összekevertem egy tojással, ezzel leöntöttem. Kicsit megrázogattam, hogy mindenhova jusson, egészen az aljáig. Fedő nélkül sütöttem tovább, már 200 fokon, amíg megszilárdult. A csirke és a sonka (tarja) szinte egészen eggyé válik, ahogy megsül, felvágásnál sem válik szét, így nagyon jóízű és szaftos hússzeleteket kapunk.
Utolsó kommentek