A hétvégén mindenképpen egyik nap bográcsos főzést terveztünk, jó is az, szeretjük is, de olyan prózai okból is, hogy igen rendetlen lett már a farakásunk – igazából nem is volt már rakás, csak összedobált mindenféle elégetni való fa, a legjobb módja a felszámolásnak, ha bogrács alá eltüzeljük. Végül ezt találtam ki.
Volt pulykacomb-filé felkockázva (én elég kicsire szoktam vágni), 4 db kisebb sárgarépa, egy karalábé és újkrumpli, persze valami szalonna is kell, meg hagyma, fokhagyma.
A szalonna nagyon húsos volt, ezért olaj kíséretében tettem a bográcsba, átsütöttem, kevés vízzel utána főztem is, hogy biztosan puha legyen. A vizet egészen elforraltam, akkor jött a három kisebbfajta hagyma, utána a kicsire vagdalt répa és karalábé. Erre két gerezd aprított fokhagyma, pirospaprika, paprikakrém, majd a hús. Mikor az is átpirult, kevés vizet tettem bele, lefedtem. Időnként megkavargattam, vizet mindig csak keveset tettem egyszerre hozzá (bográcsban több víz kell, mint lábosban). Amikor megpuhult, beledobtam a megtisztított újkrumplit (ezek akkorák voltak, hogy csak kettévágtam őket) csak annyi vízzel, hogy sűrű maradjon. Ennek már alig tíz percnyi további főzés elég. A végén egy jó nagy marék petrezselyemmel fejeztem be.
Utolsó kommentek