Ez még vasárnap volt, kert, napsütés, nyarat idéző étel. Csak azért nem tűzön készült, mert kicsit fújt a szél, nem akartuk a szomszédokat összefüstölni, de jellegében mégis a grillezettre hasonlít.
Csirke felsőcombokat kicsontoztam, szeleteket formáltam belőle. Összekevertem két evőkanál mustárt sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, fokhagymaporral és pár csepp olajjal (csak annyival, hogy a száraz anyagok hozzákeverése után újra olyan állagú legyen, mint a mustár). Ezzel bekentem a húsokat, hűtőbe tettem pihenni.
Két szép padlizsánt meghámoztam, hasábokra vágtam, besóztam.
A húsokat teflonos serpenyőben, további zsiradék nélkül sütöttem, egyszer-kétszer megfordítva. Amikor megpuhult, megpirult, kivettem, és a visszamaradt levében (a fűszerek ízéből is benne marad annyi, hogy további nem kell) sütöttem meg a közben átöblített, jól lecsöpögtetett padlizsánt.
A kép nem túl látványos, gyakorlatilag egyforma mindennek a színe, ráadásul árnyékot is vet rá a már javában virágozni kezdett klemátisz.
Utolsó kommentek