HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (114) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (57) csirkemáj (22) csirkemell (122) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (54) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (115) főzelékféle (44) fűszer (32) gomba (30) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (47) hal (38) hidegkaja (50) káposzta (20) karfiol (23) kelbimbó (5) kézimunka (7) kímélős (26) köret (73) krumpli (79) leves (38) low carb (9) mák (5) maradék (38) marhahús (13) mártás (45) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (21) pulykamell (16) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (81) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (42) töltött (19) túró (18) uborka (4) zöldség (157) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Túrós pite

2008.01.02. 19:35 BeckZsu

Általában ritkán sütök süteményt, szinte kizárólag ünnepi alkalmakra. De most még a karácsony után is voltak vendégek, meg szilveszterre is sütöttem. Tehát túltettem magamon. Igazából két oka van, hogy nem nagyon gyakran szoktam, az egyik, hogy ha van sütemény, akkor persze eszem is, aztán csak győzzek „diétázni”, a másik meg, hogy az csak leírásból megy, így nem olyan érdekes, nem vihetek bele túl sok saját ötletet, mert annyira nem értek hozzá, nem tudom, hogy egy esetleges változtatás mit okoz.

Linzertészta: (Sok mindenre használható. Ez egy nagyobb tepsihez való)

45 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 2 db tojás (ebből lopok a kenéshez), 1 vaníliás cukor, 1/2 sütőpor. Jól össze kell gyúrni (ha mégsem áll össze, egy kis tejfölt lehet, de általában nem kell!), ha van mód, egy éjszakát vagy egy-két órát lehet pihentetni, jót tesz neki.

Túrótöltelék: 1 kg túró húsdarálón átdarálva, 4 tojássárgája 25 dkg cukorral jól kikeverve, 3-4 dkg vajat, majd egy nagy kanál lisztet a tojássárgához téve az 1 kg átdarált túróval jól összekeverjük, a 4 tojásfehérjét jól felverve óvatosan hozzádolgozzuk a tojássárgás-túrós masszához.

Bekapcsoljuk a sütőt, hogy felmelegedjen 180 fokra. Elővesszük a tésztát, elfelezzük, az első felét kinyújtjuk, és a tepsi aljára tesszük, vékonyan kis prézlit vagy édes keksz-darálékot szórunk rá, hogy felszívja az esetleges nedvességet. A tészta másik felét is kinyújtjuk előre, hogy kész legyen, amikor kell. Ezután a tölteléket rátesszük a tepsiben lévő tésztára, elsimítjuk, rátesszük a már kinyújtott tetejét, megkenjük a korábban elcsent kis tojás maradékkal, megszurkáljuk villával, és betesszük a 180 fokra felmelegített sütőbe, ahol 22-24 percig alsó, 10 percig felső sütésen készre sütjük. A sorrend is fontos, hogy a töltelék ne essen össze, ne álljon és várakozzon pl. a nyújtásra vagy a melegítésre.

Ezt a receptet egy barátnőmtől kértem el, mert nagyon finom volt, és valóban csak keveset módosítottam, főleg a cukor mennyiségét: a tésztába 6 dkg-ot tettem, a túróba 18 dkg-ot, ezenkívül a túróba a liszt helyett 2 kanál vaníliás pudingport, és belereszeltem egy narancs héját, és mivel elég lágy volt a túró, elég volt a keverőgéppel jól összekeverni.

Szólj hozzá!

Címkék: édes túró

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr83282422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.