Nem barátságos az idő – és akkor még enyhén fejeztem ki magam. Nincs elég meleg, elég napsütés ahhoz, hogy kovászos uborkát csináljak. Előbb-utóbb így is beérne, a szobában is, de az valahogy nem az igazi.
Mégsem hagyom, hogy kifogjon rajtam! Amíg nem kovászosat, addig készítek szárazon sózott uborkát a jól bevált orosz recept szerint.
Tegnap délután összeraktam, nemsokára megkóstolom. A párom azt mondta, hogy ha csak valaki elmeséli neki, hogy ilyen van, és nem személyesen evett volna belőle, akkor el sem hiszi, hogy ilyen egyszerűen, gyorsan elkészül, mégis milyen finom. Azon is elmélkedtünk, hogy hogyan találhatta ki valaki ezt a módot. Véletlenül vagy komoly vegyészeti megfontolásokkal? Akárhogyan is volt, jót tett vele.
De persze ez nem jelenti, hogy ha végre tartósan kisüt a nap, akkor elmarad nálam a hagyományos kovászos uborka, már alig várom.
Utolsó kommentek