Vagyis kelbimbó paprikás krumpli módra.
A korábban félretett nagyobb, előfőzött kelbimbókból először levest akartam főzni, volt még egy felhasználni való darab kolbász is, valahogy azzal kombinálva.
De meggondoltam magam. Ahhoz talán kellett volna még zöldség is, esetleg galuska is bele, és akkor már egészen hasonló, mint egy bármilyen zöldséges leves. Most valami olyanra vágytam, ami eléggé más, mint a kelbimbó szokásos elkészítési módja.
Pontosan úgy kezdtem, mint a „rendes” paprikás krumplit. Hagymát megdinszteltem, tettem bele egy kanál darált sós paprikát (pritamint), megszórtam pirospaprikával, raktam még hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát is. A kolbászt félkarikára vágtam, a hagymára tettem. Csak éppen mivel volt, hozzátettem még egy kis darab füstölt, főtt tarját is, kicsire vágva. Felengedtem egy pohár vízzel, főztem vagy 10-15 percig. Közben a kelbimbókat – mivel nagyobb példányok voltak – hosszában négy részre vágtam. Beletettem a kolbászpörköltbe (hiszen ez így az volt), még egy kis vízzel felengedtem, és pár percig jól összeforraltam. És már tálalhattam is.
Utolsó kommentek