Aki szereti a kissé pikáns, savanykás ízt hússal is, annak az ilyesmi jó választás. Ez meg egy egészen kicsikét édeskés is a répától, így együtt még jobb. Pulykacombból vágott kockákból főztem, a kettőnknek szokásos 30 dkg-ból, de ehhez bármilyen hús jó, legfeljebb a főzési idő változik. (A végeredmény csak az uborka miatt hasonlít a Sztroganov-módra készülthöz, a szaftban lévő különbség miatt mégis más.)
Először szalonnát pirítottam, azon megpároltam egy fej felvágott hagymát. Két közepes méretű sárgarépát finomra reszeltem, a hagymára tettem, addig pirítottam, amíg megváltozott a színe. Akkor tettem hozzá a húst, megsóztam, fedő alatt puhulásig pároltam. Közben négy darab (piaci) kovászos uborkát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeltem, a húshoz tettem. Együtt még jól átforraltam. Ez már így kész is, de még beletettem egy kevés tejfölt – csak azért, mert volt egy bontott, kb. félpohárnyi, tehát szűk egy deci.
Köretnek pedig puliszka volt hozzá; kukoricadarából, nem túl sűrűre főzve.
Utóirat: a répát nem lehet felismerni, legfeljebb a színe érdekes tőle, ezért olyanoknak is jó, akik nehezen tudják rávenni családtagjaikat a zöldségevésre.
Utolsó kommentek