HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Szaftos répás, uborkás hús

2009.10.14. 15:45 BeckZsu

Aki szereti a kissé pikáns, savanykás ízt hússal is, annak az ilyesmi jó választás. Ez meg egy egészen kicsikét édeskés is a répától, így együtt még jobb. Pulykacombból vágott kockákból főztem, a kettőnknek szokásos 30 dkg-ból, de ehhez bármilyen hús jó, legfeljebb a főzési idő változik. (A végeredmény csak az uborka miatt hasonlít a Sztroganov-módra készülthöz, a szaftban lévő különbség miatt mégis más.)

Először szalonnát pirítottam, azon megpároltam egy fej felvágott hagymát. Két közepes méretű sárgarépát finomra reszeltem, a hagymára tettem, addig pirítottam, amíg megváltozott a színe. Akkor tettem hozzá a húst, megsóztam, fedő alatt puhulásig pároltam. Közben négy darab (piaci) kovászos uborkát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeltem, a húshoz tettem. Együtt még jól átforraltam. Ez már így kész is, de még beletettem egy kevés tejfölt – csak azért, mert volt egy bontott, kb. félpohárnyi, tehát szűk egy deci.

Köretnek pedig puliszka volt hozzá; kukoricadarából, nem túl sűrűre főzve.

Utóirat: a répát nem lehet felismerni, legfeljebb a színe érdekes tőle, ezért olyanoknak is jó, akik nehezen tudják rávenni családtagjaikat a zöldségevésre.

3 komment

Címkék: zöldség mártás pulykacomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr391449885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyria · http://tyria.freeblog.hu 2009.11.08. 21:04:09

Ezt a finom szaftos husit már többször megcsináltam. Nagy sikere volt! És milyen szép színe van!!!! (répa és uborka)

BeeTheOne 2010.09.10. 09:01:40

Ma mi is megcsináljuk!_:D_

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2010.09.10. 20:27:22

@BeeTheOne: Jó étvágyat hozzá, remélem ízlik!
süti beállítások módosítása