Néha hajlamos vagyok elfelejteni, hogy azért a készülődés közben is kell időnként enni valamit. Ezért nem tervezek előre, kénytelen vagyok a hirtelen ötletekre hagyatkozni.
Csirkemelleket készítettem elő, formára vágtam a betervezett egyik karácsonyi ebédhez, és ezért a végeit levágtam. Ebből pont annyi apróhús került ki, ami elég volt kettőnknek egy ebédre.
Először egy kis darab csemege- és egy darab húsos szalonnát megpirítottam, rajta apróra vágott hagymát. Rátettem a húst, azt is megpirítottam, kicsit megsóztam, pár perc múlva hozzátettem két nagyobb darab csemegeuborkát kicsi kockára vágva. Amikor minden lé elfogyott róla, kissé megsült a hús, beletettem egy evőkanál paradicsompürét, kevergetve azt is átpirítottam, és tejföllel (ha savanyúbb az uborka, akkor inkább tejszínnel kellene) fölengedtem. (Lisztet nem tettem bele, így is elég sűrű lett.)
Spagettit főztem hozzá.
Utolsó kommentek