Nem rossz köret a párolt rizs, szokás is a halhoz, csak éppen én úgy magában nem olyan nagyon szeretem, illetve inkább csak szaftos húshoz. Egyébként pedig mindig valamivel vegyítve csinálom, ez pedig sokféle lehet, szoktam gombát, hagymát, almát, zöldséget stb.
Most új ízzel kísérleteztem; dióval kevertem – ha már mostanában megtörtem egy csomó diót –, úgy éreztem, ez jól fog illeni a halhoz.
A diót előfőztem, mint a pirított diónál, hogy ne legyen olyan nagy eltérés a dió és a rizs keménysége között. (És ha már főztem, akkor persze akkora adagot, hogy kiteljen belőle még egy kis sózott is.) Egy jó maréknyit durvára felvagdostam, száraz serpenyőben megpirítottam.
A rizst szokásosan megpároltam, amikor elzártam alatta a tűzhelyet, azonnal belekevertem a diót, úgy fedtem le, és hagytam még saját gőzében puhulni. Tálalás előtt még egy jó adag petrezselymet is hozzákevertem.
Utolsó kommentek