HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Halfilé baconban

2009.02.24. 10:57 BeckZsu

Nem túl hízelgő, ha valamire (valakire) az mondják: se hús, se hal. Ez az étel meg ez is, az is. Tehát ez jó. Különösen ajánlom azoknak, akik nincsenek annyira oda a halakért, de azért néha megeszik, például azért, mert tudják, hogy egészséges. Vagy csak a változatosság kedvéért.

Én szeretem a halat, ezért szinte mindig van a fagyasztóban, ha más nem, legalább egyszerű hekkfilé. Már előző este kivettem a 70 dkg halat, a konyhában addig békén hagytam, amíg annyira kiengedett, hogy fel tudtam vágni kisebb – úgy 3–4 centis – darabokra. Akkor tejjel leöntöttem, belekevertem egy kiskanál fokhagymaport. Lefedtem, másnapra a hűtőben teljesen kienged.

Akkor leszűrtem, le is itattam róla a nedvességet, minden darabot beszórtam zöldfűszeres sóval. Ennek hiányában saját keverék is nagyon megfelelő; só, bors, petrezselyem, oreganó, kakukkfű, rozmaring – kinek-kinek ízlése szerint. Ezután a hosszabbik oldal irányában ráhajtottam egy-egy baconszeletet, tepsibe fektettem őket, a nyitott felével alul. 200 fokos sütőben sült. Mire a bacon megpirul, a hal is megpuhul benne.

Most úgy jártam, hogy a hal túl sok levet engedett, így a bacon alsó fele nem akart megpirulni, ezért a végén kivettem, és serpenyőben egy percet tovább pirítottam. Legközelebb rácsra fogom tenni, akkor ez elkerülhető.

Amíg sült, rizst főztem, gombát (most csak gombalábat) megpirítottam, amikor kikapcsoltam a rizs alatt a tűzhelyet, belekevertem a gombát, fedő alatt tovább puhult, mint mindig.

Megjegyzés: ha valaki még ennél is kevésbé szereti a halat, akkor édesvízi halból készítse el ugyanígy, annak kevésbé karakteres az íze.

Szólj hozzá!

Címkék: hal

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr23962595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása