HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Ananásszal töltött csirkemell

2007.12.30. 09:29 BeckZsu

Ez nálunk még karácsony első napján készült, de csak most jutok hozzá, hogy leírjam, de hát bármikor lehet ilyet főzni (sütni). Az a jó az ilyen ételeknél, hogy legalább részben elő lehet készíteni, és csak sütni kell frissen. A csirkemell-filét úgy vágom föl, hogy a…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gyümölcsös csirkemell

Töltetlen töltött káposzta

2007.12.29. 12:06 BeckZsu

Karácsony táján nagyon sokan főznek töltött káposztát, nálunk utána szokott sorra kerülni. És természetesen ahány ház, annyi káposzta. Néhány évvel ezelőtt, amikor barátainkkal közösen szilvesztereztünk, azt találtuk ki, hogy mindenki hozzon töltött káposztát (mindig…

Szólj hozzá!

Címkék: káposzta egytálétel sertéshús darálthús

Julienne – zsülien

2007.12.28. 10:57 BeckZsu

A julienne eléggé közismert mint zöldségfélék jellegzetes darabolási művelete, vékony metéltre vágása. Leggyakrabban a sárgarépánál és a petrezselyemgyökérnél alkalmazzák.  Talán kevésbé ismert, hogy az orosz konyha egy meleg előételt is így nevez, oroszul: жюльен…

1 komment

Címkék: orosz büféasztalra

És mit reggelizzünk?

2007.12.27. 08:48 BeckZsu

Mert azért akkor is kell reggelizni, ha esetleg mostanában a szokásosnál bőségesebb ebédet eszünk. Persze ilyenkor biztosan nem fogyózunk, tehát jöhet a zsíros kenyér. De nemcsak úgy egyszerűen, hanem májas zsír. Nem annyira nehéz megcsinálni, és – legalábbis nálunk…

5 komment

Címkék: csirkemáj hidegkaja büféasztalra

Sült pangasius hal, mazsolás hagymás rizs

2007.12.26. 16:14 BeckZsu

Akár kísérletinek is nevezhetném, mert a ilyen halat eddig még nem próbáltam, de mivel általában szeretjük a halat, gondoltam, nagy baj nem lehet. Kicsit utánanéztem, megtudtam, hogy magyarul cápaharcsának hívják, édesvízi hal. Megfűszereztem (só, bors, bazsalikom, rozmaring,…

1 komment

Címkék: hal köret

süti beállítások módosítása