Törtem a fejem, hogy az ünnep előtti vasárnap milyen legyen az ebéd; netán diétás, vagy esetleg a lehető leghétköznapibb, hogy nagyobb legyen a különbség. A lényeg az, hogy ne legyen bonyolult, hiszen még elég sok a tennivaló. Végül úgy döntöttem, hogy kezdjünk el ráhangolódni az ünnepi illatokra, és ezt nem feltétlenül édességgel akartam elérni.
Egy csirkemellből lapjában négy szeletet vágtam, megsóztam, kevés fehérborssal is megszórtam, picike olajban megsütöttem.
Közben egy narancsot jól megmostam, a közepéből héjastól négy karikát vágtam, a többi levét kicsavartam. Mikor a hús megsült, áttettem egy tálkába, lefedtem, hogy ne száradjon és hűljön ki. A serpenyőbe betettem a narancsszeleteket, ráöntöttem a levet, kevés gyömbért rá, és addig pároltam, amíg kissé besűrűsödött, és a karikák megpuhultak.
Ekkor visszatettem a húst, és egyet még forraltam rajta, miközben meg is fordítottam, hogy mindenhol érje a narancslé.
Egyszerű párolt rizzsel tálaltam, úgy, hogy a narancskarikát a hús tetejére fektettem.
Utolsó kommentek