Ezt az ételt családi használatra a rizottó mintájára úgy neveztük el, hogy tésztottó. Lehet variálgatni azzal, hogy milyen hús és zöldség kerül bele, illetve a fűszerezéssel is.
Most pulykamell apróhúst hagymán és fokhagymán átpirítottam, majd megsózva saját levében puhítottam. Amikor már majdnem jó volt, belekevertem a zöldséget, ami zöldborsó, sárgarépa, karfiol és kukoricaszemekből állt. Ezúttal olyan zöldségkeveréket vettem, amiben egy kis fűszeres vaj is található, tehát további fűszert nem tettem bele. Mikor ezek is megpuhultak, hozzákevertem tejfölt. (Ez sem kötelező, anélkül is jó, mert amúgy is van egy kis szaftja, nekem most éppen volt kéznél egy bontott tejföl.)
Közben tésztát sós vízben kifőztem – tulajdonképpen bármilyen jó, de ez a mini „könyökcső” (hivatalosan szarvacska) jól elkeveredett, mert nem nagyon különbözik a mérete az egyéb benne lévő anyagoktól. A megfőtt, leszűrt tésztát közvetlenül a húsos, zöldséges keverékbe szedtem ki, átforgattam, és már tálalható is. Kívánság szerint a tányéron lehet rá még sajtot is reszelni.
Utolsó kommentek