Nem tudom, hogy csinálják mások, nekem igen gyakran nem sikerül eltalálni az étel mennyiségét, és természetesen nem keveset szoktam főzni, hanem többet, mint amennyit megeszünk. Lehet, hogy ez azért van, mert több évig főztem több személyre, és nem annyira régen csak kettőre, de lehet, hogy egyszerűen túl változó az étvágyunk, és ezt nem tudom jól kiszámolni.
Nincs is semmi baj akkor, ha még egy napi teljes adag marad, nem vagyunk kényesek, megesszük újra, akár másnap, akár még egy nappal később. Az még jobb megoldás, ha olyan az étel, ami fagyasztható, akkor elteszem a mélyhűtőbe, és valamikor, ha nincs időm főzni, elővesszük. De gyakoribb az az eset, hogy nem marad teljes kétszemélyes adag, hanem kevesebb. Ilyenkor megpróbálok valami kombinációt vagy egyebet kitalálni. (Egyszer a gyerekem kérte, hogy az ilyesmit is írjam le, hátha van közte érdekes ötlet. Hát megpróbálom.)
Most szerintem nagyon egyszerű dolgom volt, mert a citromos zöldbabfőzelék és a kapros húsgombóc kifejezetten jól illett egymáshoz, így aztán simán csak összekevertem, összemelegítettem őket, és nagyon jó, akár szándékosan is elkészíthető étel keletkezett belőle.
Utolsó kommentek