Múlt hét végén is kimentünk a piacra, ott szombaton van alkalmi kis piac, ahova a környékbeli termelők viszik az éppen aktuális árujukat. Nagy örömömre egy bácsinál még mindig volt zöldbab.
Szokásos módon felvágtam, vízben, egy kevés citromlé hozzáadásával főztem meg (máskor is teszek bele egy kevés citromot vagy citromsavat, mert attól szép színe marad), ha erre is lehet mondani, akkor „al dente”, vagyis nem túl puhára, hanem haraphatóra, csak a végén sóztam. Egy kanál lisztet csomótlanra elkevertem egy kis főzőlével, ezzel behabartam, belecsavartam egy fél citrom levét. Petrezselyemmel és egy kis kaporral fűszereztem, utána megkóstoltam, egy kis csipet cukrot is beletettem, az a lényeg, hogy kellemesen pikáns, savanykás legyen.
Az előző napról maradt tojásos-bundás csirkecombhoz jól illett.
Utolsó kommentek