HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (76) krumpli (79) leves (39) low carb (12) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Vitapric, pritamin

2007.09.28. 09:09 BeckZsu

Gyerekkoromban a nagymamámtól vitapricnak tanultam a nevét, de pritamin, paprikakrém is lehet. Akár azt is mondhatjuk, hogy piros arany házi változatban. Kiváló ételízesítő, de vajas vagy zsíros kenyérre kenve sem utolsó. És nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni.

Szép piros színű, vastag húsú paprikát – lehet paradicsompaprika, kápia, vagy akár „rendes”, de már jól megpirult paprika is – húsdarálón ledarálok, hozzákeverek kilónként 20 dkg sót, addig hagyom egy tálban, időnként megkeverve, míg teljesen elolvad a só. Aztán kis méretű üvegekbe (a bébiételes remekül megfelel) teszem, lezárom.

Felhasználáskor vigyázni kell a sózással, valamint felbontás után érdemes hűtőszekrényben tartani. Én pörköltbe mindig teszek belőle, de levesbe, más ételekbe is gyakran. Aki szereti, csípős paprikából is megcsinálhatja, az is remek.

Megjegyzés: a könnyebb kereshetőség érdekében frissítettem az Őszi befőzés c. bejegyzést.

1 komment

Címkék: befőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr531365491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dazi 2015.07.23. 16:38:53

Jó recinek ígérkezik, de ha sok levet enged, én le szűröm, még először készítem!
Azért választom ezt a receptet, mert olyan szép egyenletes, piros az üvegben!
süti beállítások módosítása