Csirkemell-filét (25 dkg, két személy) kisebb szeletekre vágtam. Sóval, fehérborssal, őrölt gyömbérrel megszórva, kevés olajjal megspriccelve egy órára bepácoltam.
Serpenyőben, egy kis fej felaprított hagymával együtt mindkét oldalán hirtelen átsütöttem. Utána ráöntöttem 2 dl tejszínt, lassan forraltam, míg jól besűrűsödött. Közben még rászórtam egy félmaréknyi friss, felaprított citromfüvet.
Ez már így is kész, többnyire így is hagyom, de most volt egy kis maradék sajtom, azt ráreszeltem, és 10 percre beraktam a sütőbe, amíg a sajt ráolvadt, kicsit megpirult.
Paprikás rizs
Pirosodó – persze fehér is jóízű, csak a piros szebb – tv-paprikát (nagyon sokáig fogalmam sem volt, hogy ez mit jelent) kicsi kockára vágtam, kevés olajon jól megsütöttem, belekevertem az előre megpárolt rizst. Még petrezselyemmel is megszórtam, az érdekesebb színhatás kedvéért. Még bekapcsolt tűzhelyen jól elkevertem.
Utolsó kommentek