Rossz nyelvek szerint minden magyar étel úgy kezdődik, hogy szalonnán megpirítunk egy jó adag hagymát. Hát kezdjük így.
Annyi a különbség, hogy egy kicsi, igen húsos, elég száraz, szalonnának alig nevezhető darabkám volt, amit egy pici olajon pirítottam, aztán vízzel főztem tovább. Akkor tettem hozzá a hagymát, mikor megpuhult. Azt is puhára pároltam, fokhagymát raktam hozzá, majd kockára darabolt pulykacombot (30 dkg). Megsóztam, kevergettem, saját levében kezdett párolódni. Bazsalikomot, oreganót, rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát (egyikből sem túl sokat) felaprítottam, mikor már majdnem puha volt, belekevertem, utána teljesen elsütöttem a levét. Ekkor hozzátettem két nagy, húsos paradicsomot felaprítva, azzal addig sütöttem meg-megkeverve, míg sűrű lett.
Közben cukkinit héjastól kockára vágtam, olajban megsütöttem, akár a sült krumplit. Ehhez semmi fűszert, még sót sem használtam, hogy tényleg süljön, és érvényesüljön a saját íze, no meg a hús eléggé fűszeres. Hozzá még párolt rizst is főztem.
Utolsó kommentek