Az ilyen ételek nálam úgy keletkeznek, hogy – mint sokan mások is teszik – körülnézek a hűtőben és a fagyasztóban. Például volt az a három szelet sertéstarja, ami, ha szokásosan meg akarom sütni, elég kevés, még nekünk is, bár súlyra nem, hiszen majdnem 40 dkg volt. És a napokban bevásárolt főtt, füstölt tarja, amit részben felvágott helyett vettünk, de úgy, hogy amellett főzéshez is használok belőle.
Így aztán a nyers tarjaszeleteket szétvágtam, egyenként három, illetve négy darabra, hogy végül egyforma, kisebb darabok legyenek, nagyon enyhén megsóztam, fűszereztem. A füstöltből vékony szeleteket vágtam. Háromnegyed kiló krumplit meghámoztam, karikára vágtam. Három fej hagymát félbevágtam, aztán hosszában felszeleteltem.
Jénai tál aljára egy feldarabolt baconszeletet szórtam. A krumplit, hagymát összekeverve megsóztam, a felét a tálban szétterítettem. Egymás mellé ráfektettem a nyers tarját, arra a füstöltet. Ezután a krumpli-hagyma másik felét, arra szintén bacont, kis darabokban.
Lefedve sütőbe tettem, 170 fokra, addig maradt így, amíg a krumpli és a hús is megpuhult – villával néhányszor ellenőriztem. Akkor egy kis sóval, borssal elkevert tojásos tejföllel leöntöttem, reszelt sajttal megszórtam, és fedő nélkül, 220 fokon megsütöttem.
Utolsó kommentek