HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tarjával rakott krumpli

2009.11.14. 07:30 BeckZsu

Az ilyen ételek nálam úgy keletkeznek, hogy – mint sokan mások is teszik – körülnézek a hűtőben és a fagyasztóban. Például volt az a három szelet sertéstarja, ami, ha szokásosan meg akarom sütni, elég kevés, még nekünk is, bár súlyra nem, hiszen majdnem 40 dkg volt. És a napokban bevásárolt főtt, füstölt tarja, amit részben felvágott helyett vettünk, de úgy, hogy amellett főzéshez is használok belőle.

Így aztán a nyers tarjaszeleteket szétvágtam, egyenként három, illetve négy darabra, hogy végül egyforma, kisebb darabok legyenek, nagyon enyhén megsóztam, fűszereztem. A füstöltből vékony szeleteket vágtam. Háromnegyed kiló krumplit meghámoztam, karikára vágtam. Három fej hagymát félbevágtam, aztán hosszában felszeleteltem.

Jénai tál aljára egy feldarabolt baconszeletet szórtam. A krumplit, hagymát összekeverve megsóztam, a felét a tálban szétterítettem. Egymás mellé ráfektettem a nyers tarját, arra a füstöltet. Ezután a krumpli-hagyma másik felét, arra szintén bacont, kis darabokban.

Lefedve sütőbe tettem, 170 fokra, addig maradt így, amíg a krumpli és a hús is megpuhult – villával néhányszor ellenőriztem. Akkor egy kis sóval, borssal elkevert tojásos tejföllel leöntöttem, reszelt sajttal megszórtam, és fedő nélkül, 220 fokon megsütöttem.

2 komment

Címkék: krumpli rakott sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr641523054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manya48 2009.11.14. 17:59:16

Ez tényleg jó ötlet, én is szoktam alkalmazni, néha még megbolondítom egy kis maradék mélyhűtött zöldséggel (zöldborsó, zöldhüvelyű bab, sárgarépaszeletek, esetleg karfiol). Ebben az esetben kevesebb krumpli kell. Néha a krumpli egy részét szeletekre vágott cukkínivel helyettesítem. Krumpliból általában igyekszem kevesebbet használni, mert a férjem cukros, és a krumpliban, rízsben, stb. elég sok a szénhidrát.
Bátran variáld a hozzávalókat, nagyon jól összeérnek az ízek, ha fedett jénaiban (én alufóliával borított magasabb tepsiben készítem, az is jó) párolódik a sok jó hozzávaló.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.11.15. 09:43:40

@manya48: Én is szoktam sokféle zöldséges változatban is hasonlót csinálni, krumpli nélkül is, bár nálunk senki nem cukros, de soha nem árt az óvatosság - a mi korunkban különösen. Úgy látom, te is szeretsz mindenfélét variálni, ahogy én. Ez jó :)
A fólia helyett én már beszereztem fedős tepsit, az kényelmes. (Fő a lustaság.)
süti beállítások módosítása