A padlizsán vékonyra gyalulásakor persze selejt is keletkezett, volt, ami elszakadt, fél szelet lett és hasonlók. Meg egyébként is túl sok volt. Ezeket a kimaradt darabokat is megsütöttem, még előző nap, gondoltam, majd csak kitalálok valamit belőle.
Apróhúst (pulykacombból) vettem elő a fagyasztóból, olajon megpirítottam, megsóztam, majd apránként kis víz hozzáadásával megpuhítottam. Akkor beletettem egy kis üveg saját alkotású paradicsomszószt (ideje lenne már ezt a keveréket átnevezni), amiben hagyma, paprika és paradicsom van összefőzve, benne némi zöldfűszerrel. Összerotyogtattam. Közben megfőztem egy jó adag rizst.
Tepsi aljára fektettem a sült padlizsánok egy részét, rá a rizst, arra a húst, és a maradék – nagyobb rész – padlizsánnal beborítottam. A tepsit lefedve a sütőbe tettem, kb. 20 perc alatt inkább csak összemelegítettem, mint sütöttem. Addigra a hús és a padlizsán szaftja jól átjárta a rizst.
Utolsó kommentek