Az úgy volt, hogy majonézes répasalátát terveztem (még mindig a vendégek), persze most hús nélkül, de akartam beletenni céklát is, hogy még érdekesebb legyen. Répa volt itthon, kimaradt az előző levesből. Idő hiányában nem mentem el a piacig, csak a boltba, de ott nem találtam céklát. (Lehet, hogy ez már a tavasz jele?) Volt viszont vajretek, hát vettem azt.
A répát és a retket is finomra reszeltem, végül is az arány mindegy, nálam a retek kb. a fele volt a répának: 40 dkg – 20 dkg. Összenyomtam három nagyobb gerezd fokhagymát, megsóztam. A kalóriacsökkentés jegyében egy pohár joghurtba kevertem három evőkanál majonézt, ezzel kevertem össze az egészet.
A vendégek elé csak így tettem, de amikor másnap a maradékot könnyű vacsorának szántam magamnak, már nem hagyott békén a gondolat, ami azóta járt a fejemben, amióta retket vettem cékla helyett, vagyis hogy répa, retek, mogyoró. Tehát fogtam egy marék földimogyorót, gépben egy egészen kicsit felaprítottam, és egyszerűen rászórtam a salátára. Szerintem jó volt.
Utolsó kommentek