Az alap-saláta (orosz recept) annyi, hogy majonézbe összenyomott fokhagymát teszek, a finomra megreszelt nyers sárgarépát belekeverem. Nagyon jól illik hideg húsokhoz is és egy kerti sütésnél a friss, grillezett, bármilyen húshoz. Vagy amit akartok: önmagában vagy – leginkább barna – kenyérrel.
Most volt maradék készen vett grillcsirke melle (nem fogyott el, mert ebben a formában túl száraz), azt kis kockára vágtam. Úgy gondoltam, hogy az egészen nyers répa nem igazán illik hozzá, ezért a megtisztított répát egészben blansíroztam (forrás után két percig főztem), és utána reszeltem meg. A fokhagymát kicsit megsóztam és állni hagytam, hogy ne legyen túl durva, utána kevertem a majonézbe, amit egy pár kanál tejföllel hígítottam. Ezután összekevertem a csirkedarabokkal.
Utolsó kommentek