Annyi, hogy krumpli helyett répát reszeltem. Csak mert volt a hűtő aljában pár darab – pontosan négy – sárgarépa. Szinte mindig van, elég sokáig eláll, és jó, ha van itthon, szerintem. Amikor vegyeszöldség-csomagot veszek, mindig a nekem arányosnál több benne a sárgarépa. Ilyenkor a fölösleget újságpapírba csomagolom, aztán műanyag zacskóba, és a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tartom, amíg sor kerül rá valamilyen formában. Most azonban úgy éreztem, hogy már túl régóta ott van. Első gondolatom a répasaláta volt – akár citromos, akár majonézes – szeretjük azt is, de savanyúság, kovászos uborka van elég, most éppen nem kell más saláta. De ha reszelés, miért ne lehetne úgy, mint a krumpliból?
És finomra reszeltem a kb. 40 dkg répát, hozzákevertem 3 gerezd összenyomott fokhagymát, egy nagy tojást, egy evőkanál lisztet, sót és egy kis gyömbérport és zöldfűszeres keveréket (főleg a színe miatt).
Kanállal adagolva, lepénykék formájában megsütöttem, nem túl sok olajon, mindkét oldalukon.
Először vacsorának terveztem, csak valami mártogatóssal – meg is kóstoltuk úgy is –, de aztán meggondoltam, hogy jó lesz ebédre is, köretként a maradék (kissé lekopott) bundás csirkecombhoz. És úgy lett. Csak egy kis majonézzel ...
Utolsó kommentek