HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Bakonyi és sztroganov „mód” kombinálva

2019.07.19. 07:50 BeckZsu

bakosztroga1.jpg

A kezdet és a lényeg az volt, hogy valamilyen szaftos húst főzzek a fagyasztóból elővett (saját készítésű) nokedli mellé. A hús, amire gondoltam, pulykamell belső filé. (Mióta árulnak ilyet, gyakran veszek, nekem nagyon bevált.)

Elkezdtem pörköltként, tehát a kb. 35 dkg húshoz megdinszteltem egy nagyobbacska, apróra vágott vöröshagymát. Hozzátettem két evőkanál – saját – hagymás-paprikás paradicsomszószt és még egy kiskanálnyi sűrített paradicsomot is. Ezt átsütögettem, majd megszórtam pirospaprikával, és beletettem a keresztben kis szeletekre vágott húst. A szokásos pirítás után megsóztam, majd lefedve, saját levében főztem tovább.

Közben megmostam, nem túl kicsi darabokra felvágtam 30 dkg barna csiperkegombát. Akkor adtam a húshoz, amikor elfőtte a levét. Elkevertem, újra lefedtem, és már a gomba levében főztem tovább.

Mivel éppen van a hűtőben kovászos uborka (ami nyáron nem véletlen, igyekszem, hogy folyamatos legyen az ellátás), abból felvágtam egyet. Negyedbe – ahogy be van vágva –, és keresztben vékony szeletkékre. Ezt is hozzátettem, és levettem a fedőt.

Amikor ismét elfogyott a leve, addigra minden alkotórész puha volt. Ekkor kevertem hozzá kb. két deci főzőtejszínt. Összeforraltam, kész.

A durumlisztből készült nokedli még így, fagyasztóból elővéve, mikróban melegítve sem vesztette el a rugalmas állagát.

bakosztroga2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt pulykamell maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr5514970122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása