HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Avokádós csirkeleves

2019.05.01. 07:51 BeckZsu

19avokleves1.jpg

Volt, hogy valakinek említettem, hogy ilyet főztem, mire megkérdezte: hogy kerül az avokádó a húslevesbe? Hát úgy, hogy beleteszem …

Nem én találtam ki, Pinteresten láttam, de ahogy elolvastam azonnal megragadott, tudtam, hogy ezt meg kell csinálnom. Mivel szeretek és szoktam recepteket olvasgatni, a szórakozás és ötletek kedvéért, valahogy elképzelem a várható ízt, és úgy döntöm el, hogy fogok-e ilyennel próbálkozni vagy nem. Többnyire nem követem betű szerint a recepteket, a lényeg az alapötlet. (Már csak azért is, mert itthon nem mindig elérhetők azok az alapanyagok – főleg konzervek és félkész termékek, amiket az adott recept említ.)

Ehhez a leveshez csirkeleves-lé és főtt csirkemell is szükséges, szerintem a legegyszerűbb hogy először főzök egy „rendes”, zöldséges húslevest a csirkéből. Aztán elosztom, egy adagnyi levet és a csirke mellét félreteszem.
De lehet a készülő levesben főzni a csirkemellet, egyben, és máskor félretett alaplevet használni (szerintem egy jó leveskocka vagy a szárított zöldségekből álló ételízesítő sem szentségtörés).
Én már mindkét módszerrel készítettem.avokleves4.jpg

3 darab szép zöldhagymát apróra felvágtam, kevés olajon dinsztelni kezdtem, közben tettem mellé egy szintén apróra vágott csípős paprikát (a receptben  jalapeño szerepel, ennek hiányában én egyszerű, hazai zöld hegyes paprikát használtam) kicsit később, amikor ezek megpuhultak, két gerezd fokhagymát. Felöntöttem a leveslével, beletettem két kemény paradicsomot kis kockára vágva – mag nélkül – és fűszereztem sóval, római köménnyel, korianderrel. Itt lehet beletenni a csirkemellet, ha nem külön, előzőleg főtt.

Amikor a csirke megpuhult, kivettem, falatnyi darabokra vágtam, és visszatettem az addig lassan fővő levesbe. Beleöntöttem egy lime levét. Én petrezselyemmel szórtam meg, de korianderrel az eredeti. Közben az avokádókat kockára vágtam, és a legvégén adtam a leveshez, azzal már nem főztem. Ha nem egyszerre fogyasztjuk el a levest – ahogy mi is szoktuk – akkor az avokádót majd csak a tálalásnál, a tányérokba teszem, személyenként felet számítva.

avokleves3.jpg

Legutóbb úgy alakult, hogy kicsit „táplálóbbra” akartam főzni ezt a levest. A lé sűrítése nem jött szóba, az teljesen elrontaná a jellegét – szerintem – ezért belefőztem még két szem kockára vágott krumplit is. És éppen nem kaptam lime-ot, azért citromlével csináltam. Ez sem ártott meg neki, nekünk így is nagyon ízlett.

Szólj hozzá!

Címkék: leves paradicsom avokádó low carb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr9414797028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása