HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Réteges saláta koreai répával, sonkával

2012.04.17. 07:55 BeckZsu

Kedvelem az ilyen réteges salátákat, mutatós a végeredménye, bár általában nem lehet első látásra megállapítani, hogy mi van benne. De össze lehet rakni ízlés, fantázia, készlet szerint, az a lényeg, hogy ne „üssék” egymást az ízek, hanem kiegészítsék. Előnye, hogy ha majonézes salátának készítem, akkor jóval kevesebb majonéz kell hozzá így, kenve, mint ha belekeverném az összes anyagot.

A koreai répa nagyszerűen alkalmazható vegyes salátákba, függetlenül attól, hogy réteges vagy kevert. A savanykás, csípős, fűszeres és maga a répa miatt mégis lágy íze jól illik sok más zöldséghez, húsfélékhez is.

Egyszerűen egy tányéron halmoztam egymásra a következőket:
1. egy fél doboz kukoricakonzervet, persze leve nélkül, vékonyan majonézzel megkenve.
2. kígyóuborkát – egy szép hosszú darab felét – ugyanolyan 3 mm-esre gyalulva, mint a koreai répa, snidlinggel kissé megszórtam.
3. a répát, ami annyi volt, hogy rendesen elfedte az előző réteget, ebből félretettem kb. egy evőkanálnyit dísznek a tetejére. Ezt is bekentem majonézzel.
4. egyetlen kemény tojás maradt abból, amit a sonkával együtt főztem (valóban együtt szoktam, nem utólag, a levében, így azon is jól érezhető a füstölt íz, a színe pedig barnás), azt a reszelő nagyobb lyukán ráreszeltem.
5. a kis hasábokra vágott kb. 15 dkg főtt sonkát.
6. már csak dísznek: közepére a félretett koreai répát, aztán elsimítottam, rátettem egy négybe vágott kemény tojást, közé egy-egy pötty majonézt, és bővebben megszórtam a cserépből frissen „learatott”, felaprított snidlinggel.

Ez az adag kettőnknek éppen elég volt egy bőséges vacsorára. A koreai répa kitűnő volt így is, azt hiszem, nemsokára készítek egy nagyobb adagot. Lezárva, befőttes üvegben sokáig eláll. Jó lesz, míg az igazi, tavaszi, nyári friss zöldségek előkerülnek. Persze a sárgarépa mindig jó. (Lehet ugyan vásárolni készen is, de nem érdemes szerintem.)

Ha azt mondom, hogy egy ilyen saláta is remekül alkalmas a maradék húsvéti sonka és tojás elfogyasztására, akkor az végül is igaz, de nálunk nem pont így volt. Elfogyott volna enélkül is, szándékosan erre tartalékoltam. És van előkészületben egy másik saláta-tervem, arra kénytelen leszek új alapanyagokat beszerezni.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta zöldség sertéshús büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr584456068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása